קציצות דגים

0
יונית מטילסקי צדוק
יונית מטילסקי צדוק

הסוד של התבשיל הוא הדג, משתמשים בדגים פחות יקרים.
כל מה שאתם צריכים זה…

דג בקלה/ נסיכת הנילוס (אפשר חבילה או חצי, תלוי בכמות ).
גזר מגורד בפומפייה / בטטה ממגורדת בפומפייה
קישוא מגורד בפומפייה
גמבה קצוצה
בצל גדול יבש קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
חצי צרור כוסברה קצוץ דק (לא חייב )
פלפל חריף אדום או ירוק קצוץ
ביצה
פירורי לחם
שמן טיגון
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית פפריקה מתוקה
אבקת מרק עוף
את הדג משרים בערך כחצי שעה במלח ולימון על מנת להוציא את הטעם העז שלו.
לאחר מכן טוחנים אותו דק במעבד מזון. שמים בקערה את כל הירקות והדג הטחון. מוסיפים את התבלינים, הביצה ומערבבים עם הידיים לתערובת אחידה.
יוצרים כדורי קציצות שטוחות בעזרת הידיים (בגודל בינוני).
מצפים את הקציצות בפרורי לחם.
מטגנים מעט במחבת עם שמן רותח ומניחים בצד.

לרוטב…

שמן טיגון
3 עגבניות רכות חתוכות לפרוסות.
4 שיני שום שלמות קלופות מהקליפה.
אבקת מרק עוף
חצי כפית פפריקה חריפה
2 כפות פפריקה מתוקה
קורט כורכום
קורט סוכר
מלח פלפל לפי הטעם
פלפלים חריפים אדומים יבשים קטנים או גדולים
תערובת של תבלינים לדג (ניתן לקנות את התערובת בכל חנות לתבלינים. התערובת הקנויה מורכבת מזרעי כוסברה יבשה, פלפלים שטה יבשים וצ'ילי חריף, לא חייבים לשים את התערובת)
צ'ילי חריף
פלפל חריף חצוי לשתיים
כוס וחצי מים.
בסיר שטוח לדגים (סוטאז') מטגנים את העגבניות עד שמתרככות.
מערבבים כל הזמן כדי שהסיר לא יישרף .
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים, מוסיפים את המים, הפלפל החריף והשום.
מניחים את קציצות הדג בסיר בצורה מעגלית. כמות המים צריכה לכסות את הסיר ובמהלך הבישול להרטיב את הקציצות עם הרוטב.
טועמים ומתקנים תבלינים.
מבשלים כ45 דקות, במהלך הבישול מציצים בסיר ובודקים אם צריך להוסיף מים ושהרוטב לא ייספג בקציצות .
תכינו, תיהנו תפרגנו
בתיאבון
שלכם באהבה

השאר תשובה

Please enter your comment!
Please enter your name here