מתכון לפלאפל

0
56

מתכון לפלאפל

מאז קום המדינה פלאפל נחשב למאכל הלאומי של מדינת ישראל , אין כמעט אנשים שלא אוהבים אותו .
אף אחד לא יודע באמת מהם המקורות שלו ומהיכן הוא מגיע אבל הוא טעים לכולם ולכן זה לא ממש משנה, מה שכן ניתן לומר בוודאות הוא שמנת הפלאפל הישראלית היא ככל הנראה המקום בו נפגשו לראשונה הפלאפל, הצ'יפס, הכרוב הכבוש וה"חריף"
כמובן שיש לוט כל מיני גרסאות וכל מיני טעמים , אבל כולם מטגנים או אופים בסופו של דבר את אותם הכדורים.
כשאני מכין פלאפל אני אוהב להכניס לתוכו הרבה מאוד ירק , שנותן לו טעם ישראלי , מוסיף בריאות , ועושר בכל ביס

אז יאללה לעבודה :
פלאפל ביתי
500 גרם גרגירי חומוס
2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
8 שיני שום גדולי
חצי פלפל חריף ירוק
תבלינים:
כף וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
3 כפות כמון טחון
כף כוסברה טחונה
2 כפיות סודה לשתייה
2 כוסות מים

איך מכינים
משרים במים את גרגירי החומוס למשך לילה שלם
לאחר לילה מסננים את הגרגירים מעבירים למטחנת בשר (אם אין אז אפשר מעבד מזון), מוסיפים את הבצלים, השום והעלים הירוקים.
טוחנים הכל עם מעט מים
מוסיפים את התבלינים
וטועמים אולי צריך לתקן טיפה טעם.
לבסוף מוסיפים את המים ואבקת האפייה מערבבים היטב, מכדררים לכדורים (למי שיש מכשיר אז זה מעולה) ומטגנים בשמן עמוק על אש בינונית.
בתאבון

שלכם שף ערן גולני.

כותבים

השאר תשובה

Please enter your comment!
Please enter your name here