עוגת שמרים קינמון

0

כשאומרים שמרים, עולה ישר הטעם שלהם בפה… אין דבר יותר מנחם מעוגת שמרים.
והפעם שמרים-קינמון עסיסית, ריחנית ומשכרת.
מיד כשהיא יוצאת מהתנור שופכים סירופ סוכר מהמם שהופך אותה למושלמת.
אני אוהבת תמיד להכין את הבצק לילה קודם ולהתפיח לילה במקרר. זה הופך אותו לרך ונוח לעבודה.
אבל לא חייבים. אפשר התפחה רגילה מחוץ למקרר לכשעה.

*בצק*

קילו קמח
50 גר' שמרים טריים
שלושת רבעי כוס סוכר
100 גר' חמאה
1 שמנת מתוקה
ועוד בערך שלושת רבעי כוס- כוס מים עד שהבצק נעים למגע.
שקית סוכר וניל
3 טיפות תמצית וניל
קורט מלח (להוסיף ב-2 דק אחרונות של הלישה)

*מילוי*

1 כוסות סוכר לבן
1 כוסות סוכר דמררה חום
2 כפות קינמון
100 גר' חמאה רכה מאוד למריחה על הבצק


*אופן ההכנה*

להכנת הבצק ממיסים שמרים במעט מים סוכר
ואז מעל שמים את יתרת החומרים , את המים בהדרגה תוך כדי לישה
ומכניסים למערבל ללישה של 7-8 דק
עד שהבצק רך ומבריק.
מכסים ומניחים את הבצק לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר)
מערבבים בקערה סוכר וקינמון.
מחלקים את הבצק למספר חתיכות מרדדים לעלה מורחים חמאה ומפזרים מתערובת הקינמון מגלגלים ומכניסים למקפיא למנוחה ל כ10 דק מוצאים את הגליל פורסים ל2 וקולעים לצמה
מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות , אופים כ 25-30 עד שהם משחימים יפה .
מיד ביציאה מהתנור אפשרי לשפוך עליהן רוטב לאקסטרה עסיסיות.
כוס וחצי מים מורתחים עם חצי כוס סוכר מעורבבים היטב מורחים על העוגה בהברשה.

בתאבון

כותבים

השאר תשובה

Please enter your comment!
Please enter your name here