מרק ירקות עשיר במיוחד לחורף הקר

0
צילום: יונית צדוק
צילום: יונית צדוק

המצרכים:

1 בצל קצוץ דק
2 גזרים מגורדים בפומפייה
1 קישוא גדול חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
ליטר מים חמים (אפשר גם יותר ) , אני עושה לפי העין
כוס גריסי פנינה או עדשים ירוקות
חצי כוס שמיר קצוץ דק (לא חובה רק מוסיף)
3 כפות שמן קנולה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף או בטעם עוף
קורט כורכום
כף קמח לבן

צילום: יונית צדוק
צילום: יונית צדוק

ההכנה :

בסיר גדול שמתאים למרק
מטגנים בעזרת השמן את הבצל קלות עד לריכוך, מוסיפים את הגזר המגורד מערבבים.
מוסיפים כף של קמח ומערבבים.
מוסיפים את המים החמים לסיר מוסיפים את כל הירקות , מוסיפים את התבלינים.
מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.
נותנים לירקות להתרכך במשך 20 דקות ולאחר מכן מוסיפים את הקייטניות (גריסים או עדשים ירוקות) מבשלים עוד כחצי שעה עד 40 ד'ק והמרק מוכן
תתכוננו שכל הבית היה ריח של מרק חורפי
*המלצה למרק להוסיף שמיר טרי קצוץ דק

השאר תשובה

Please enter your comment!
Please enter your name here