דגים ברוטב אדום ( חריימה)

0
צילום קרן הילה

דגים ברוטב אדום ( חריימה)
חריימה הוא מאכל מסורתי לשישי מערב, הסיבה שאוכלים כל שבוע דגים היא מפני שדגים מביאים פרנסה
למצרכים:
חתיכות דגים: איזה שרוצים וכמה שרוצים במקור עושים חריימה עם דג לוקוס ( אני תמיד שמה או סלומון או מושט פילה )
שמן קנולה לפי העין
1 לימון ( חצי מקולף מקליפתו ופרוס פרוסות דקות וחצי רק את המיץ)
4 עגבניות בשלות חתוכות גס
5 שיני שום קלופות ושלמות
חצי צרור של כוסברה (כל העלים)
כף פפריקה אדומה עם שמן
כפית פפריקה חריפה ( לאוהבי החריף)
1-2 פלפלים חריפים או ירוקים או אדומים (חשוב שיהיו חריפים), בקיץ הפלפלים תמיד יותר חריפים מהחורף.
רבע כפית של תבלין צי'לי חריף.
מלח, פלפל לפי הטעם
קורט כורכום
מים לפי העין
כפית אבקת מרק עוף ( פרווה ) בשרי ודגים לא הולך יחד
רבע כוס של גרגירי חומוס או פרוסות דקות של תפוח אדמה (לא חייב ,אבל מוסיף ביותר)


להכנה:
בסיר שטוח שמים שמן ומטגנים מעט את העגבניות עד להתרככותם
תוך כדי מתחילים להכין את הרוטב, שמים פפריקה ואחרי את כל התבלינים
מערבבים מוסיפים מים, מוסיפים את השום פלפל החריף
מוסיפים פרוסות של לימון ללא קליפה, מוסיפים את הדג, מביאים לרתיחה
מוסיפים את מיץ הלימון
מוסיפים גרגירי חומוס או פרוסות דקות של תפוח אדמה .
מנמיכים את האש, מוסיפים את הכוסברה על הדג, מכסים את הסיר ומבשלים למשך כחצי שעה

תובלים את הרוטב בחלה של שבת
בתאבון
שלכם קרן הילה אשטמקר

השאר תשובה

Please enter your comment!
Please enter your name here